logoheader.png

Organisatiecoaching

Als je als manager, team of medewerker verandering, ontwikkeling of verbetering in (een deel van) de organisatie wilt bereiken, dan is de praktijk soms weerbarstig. Behoefte aan coaching ontstaat wanneer je weinig grip ervaart op de situatie. Je voelt je eerder slachtoffer van het systeem dan eigenaar van je eigen lot. En vaak ben je dan niet de enige in de organisatie waarvoor dat geldt.

In die situaties laat de organisatiecoach van Drives@Work mensen met nieuwe ogen naar hun organisatie kijken en laat hen ontdekken waar mogelijkheden en oplossingen liggen. Organisatiecoaching is de begeleiding van een collectief leerproces, dat uiteindelijk zo goed geborgd wordt in de organisatie dat de coach zichzelf overbodig maakt.

Organisatiecoaching is daarmee een duurzaam alternatief voor interim management. Een interim manager wordt een essentieel onderdeel van het systeem. Diens vertrek is dan weer een verandering en wat beklijft is onzeker. Een organisatiecoach blijft een buitenstaander die een proces begeleidt waarin mensen leren hun organisatie zélf te veranderen. En dus blijft de verandering, ook als de coach vertrekt.

Naar overige diensten