Inschrijving congres “Leiders voor de toekomst” geopend

Op vrijdag 14 maart 2014 organiseerd het AVS hun 19e congres waar u weer de nodige collega schoolleiders en bestuurders kan ontmoeten. Dit jaar is het thema “Leiders voor de toekomst”. 

Daarin staan drie pijlers van leiderschap centraal: Visionair leiderschap, Transformationeel leiderschap en Gespreid leiderschap. U kunt derhalve inspiratie op doen over de wijze waarop u een aantrekkelijke toekomst schetst, de verandering daar naartoe succesvol vormgeeft  en daarbij de verantwoordelijkheid mede bij de leerkrachten en docenten zelf neerlegt. Er zijn drie programmalijnen voor opgezet, maar als u het moeilijk vindt om daaruit te kiezen, dan is de workshop van Drives@Work de plek waar u gevoed kan worden op alle drie de pijlers.

Direct inschrijven? Klik hier!

Workshop “Samen continu verbeteren door Waarderend Onderzoeken”.
Niets menselijks is ons vreemd, ook in het onderwijs niet. Om de organisatie te verbeteren, kijkt een leidinggevende al snel naar wat er misgaat binnen het team of bestuur en de organisatie. Toch is het veel effectiever om te kijken naar het potentieel van het team en de organisatie dat reeds aanwezig is. Een visionair leider geeft aandacht aan de zaken die hij wil laten groeien.

Hoe mobiliseer je als schoolleider de krachten en energie in je team om het beste uit de organisatie, de medewerkers en de leerlingen te halen? Die vraag wordt beantwoord in deze workshop, waarin de principes en aanpak van Waarderende Onderzoeken (Appreciative Inquiry) centraal staan. Het is de kunst en kunde van realistisch innoveren door vragen te stellen over het potentieel van een organisatie met de bedoeling deze volledig tot zijn recht te laten komen. Door je team actief te stimuleren om hun hoogtepunten te delen en te onderzoeken, wordt er continu en systematisch toegewerkt naar excellentie. Waarderend onderzoeken leert de schoolleider de verbinding te maken tussen het organisatiedoel en de kracht van ieder individu. Samen met je team ontwikkel je een toekomstvisie waarbij iedereen vanuit de eigen verantwoordelijkheid bijdraagt aan de transformatie.

Direct inschrijven? Klik hier!

Deze workshop biedt u:

 • inzicht in de achterliggende principes van Waarderend Onderzoeken;
 • inzicht in de daarbij behorende cyclische proces; 
 • inzicht in het formuleren van een positieve onderzoeksvraag;
 • de ervaring van de kracht van het waarderend interview;
 • concrete voorbeelden van toepassingen.

De relatie die deze workshop heeft met de verschillende vormen leiderschap:

 • Visionair leiderschap: Waarderend Onderzoeken is dromen realiseren. Toekomstdromen zijn gebaseerd op de potentie die reeds aanwezig is. Het is zowel realistisch als innoverend. Een visionair leider geeft aandacht aan de zaken die hij wil laten groeien.
 • Transformationeel leiderschap: Waarderend Onderzoeken is actieonderzoek: door het onderzoeken verandert het al. Mensen delen verhalen en delen taal. Er ontstaat een gemeenschappelijke energie en richting. Er wordt continu en systematisch gewerkt naar excellentie.
 • Gespreid leiderschap: Waarderend Onderzoeken verbindt organisatiedoelen en de kracht van ieder individuele medewerker. Mensen nemen de uitdaging aan om verantwoordelijkheid te dragen voor zaken waar zij gepassioneerd over zijn. Het raakt zowel hun essentie, als die van de organisatie.

Direct inschrijven? Klik hier!

Waar u meer informatie vindt
Klik hier voor de congreswebsite.
Klik hier voor congresbrochure.

Toegangsprijzen

 • AVS-leden: 250 euro. Vroegboekprijs: 215 euro
 • Niet-leden: 510 euro. Vroegboekprijs: 440 euro
 • Leden kunnen voor 295 euro één introducé meenemen naar het congres. 
 • U kunt tot en met 7 februari 2014 profiteren van de vroegboekkorting.

Locatie
NBC, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *